A Rufusz Computert 1992 -ben alapították belföldi magánszemélyek azzal a céllal, hogy minőségi számítástechnikai eszközök forgalmazásával, informatikai rendszerek telepítésével és értéknövelt szolgáltatások nyújtásával minél szélesebb elégedett vevőkört tudhasson magáénak úgy az egyéni vásárlók között, mint a vállalati, intézményi szférában.
 
Az elmúlt évek töretlen fejlődéséhez elsősorban a tudatosan kialakított termékportfolió és értékesítési stratégia, valamint a minőségorientált kiszolgálás járult hozzá. A teljesség igénye nélkül néhány gyártó, melyek termékeit hivatalos, vagy kiemelt viszonteladóként fogalmazzuk: APC, Canon, Corel, Hewlett-Packard, IBM, Intel, LG, Microsoft, Cisco, Samsung. (Részletesebb gyártói információkat a Gyártók menüpont alatt talál.)
 
Az általunk forgalmazott számítástechnikai alkatrészek neves gyártóktól származnak, illetve brand kategóriájúak, az ezekből saját gyártásban összeszerelt számítógép konfigurációknak pedig szigorú működési teszteknek kell megfelelniük, mielőtt átadásra kerülnek. Az általunk összeállított - pontosabban a vevő igényei szerint testre szabott - személyi számítógépeken túl természetesen megtalálhatók kínálatunkban a multinacionális eszköz-előállítók asztali számítógépei, notebookjai és szerverei és nyomtatói is. Azonban nemcsak a hardver eszközöket keresők találják meg számításaikat a Rufusz Computernél: hálózati eszközök és kellékek, szoftverek - az operációs rendszertől az alkalmazásokon át a játékokig - , irodatechnikai kellékanyagok széles választékával fogadjuk vásárlóinkat, ügyfeleinket.
 
Egyéni vásárlóink igényesen kialakított, légkondicionált szaküzletünkben, értékesítő munkatársaink segítségével választhatják ki és állíthatják össze a számukra leginkább testreszabott megoldást otthoni és irodai munkára, játékra, professzionális és multimédiás felhasználási területekre. Ugyanitt kiegészítők százait kínáljuk a memóriakártyától az mp3 lejátszón keresztül az alacsony zajszintű CPU hűtőig.
 
Vállalatok, intézmények számára díj- és kötelezettségmentes helyszíni konzultációt ajánlunk: értékesítő, licenc-specialista és rendszerintegrátor munkatársaink állnak ügyfeleink rendelkezésére, ha informatikai beruházásban, szoftver-felmérésben, licencelési tanácsadásban, vagy hálózati rendszerek tervezésében, kiépítésében és/vagy üzemeltetésében érdekeltek. A professzionális rendszerek kialakításához és működtetéséhez MCSE és HP ASE végzettségű munkatársaink nyújtanak segítséget.
 
A garanciális kötelezettségek ellátására, valamint a garancián túli hibaelhárítások, felújítások, általános és speciális üzemeltetési feladatok elvégzésére jól felszerelt szakszerviz áll ügyfeleink rendelkezésére. Szerviztevékenységünket nagyobb részben saját, képzett szakembergárdánk, kisebb részben megbízható, szerződött alvállalkozói hátterünkkel végezzük, igény esetén akár a helyszínen is. Technikai munkatársaink egy része MCP és HP APS képesítéssekkel rendelkezik. Hivatalos HP szervizpartnerként garanciális és kiterjesztett garanciájú (Care Pack) szerverek, notebookok és nyomtatók javítását végezzük az adott eszközre érvényes HP szolgáltatási szintnek megfelelően, azaz akár 6 órán belüli garantált hibaelhárítással. Gépjárműflottánk megfelelő mobilitást biztosít munkatársainknak, legyen szó akár szállítási, logisztikai feladatról, akár szerződés szerinti garantált idejű helyszíni hibaelhárításról.
 
Mint Microsoft EDU LAR partner, szoros kapcsolatot tartunk fenn a hazai alap- közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel; az ezen konstrukciókban kínált, rendkívül kedvező feltételekkel beszerezhető szoftverlicencek értékesítésén túl ugyancsak kedvezményes formában nyújtunk támogatást is a szoftverekhez igény szerint a telepítéstől a hibaelhárításig. A Microsoft Gold Certified Partner minősítés megszerzésével speciális Microsoft szakterületeken is bizonyítottuk kompetenciánkat.
 
ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszerünk szigorúan szabályozza belső és külső folyamatainkat a beszerzéstől az értékesítésen át a szerviztevékenységig, valamint az előírja a folyamatos vevői visszajelzések időszakos értékelését, melyekből a szükséges javító intézkedések megtehetők. Különösen nagy súlyt fektetünk munkatársaink folyamatos képzésére úgy a műszaki mint az értékesítési területen.
 
Cégünk szállítóként részt vesz az KSZF (korábban MKGI) központosított közbeszerzéseiben, idén öt keretmegállapodás alapján a legszélesebb gyártói palettáról tudjuk kiszolgálni közbeszerzéses ügyfeleinket: a HP, a Fujitsu-Siemens valamint a DTK megoldásait kínáljuk, ha asztali számítógépekre, szerverekre, vagy szünetmentes tápellátásra van szükség. A Cisco eszközeit kínáljuk a hálózati keretmegállapodás hatálya alá tartozó beszerzésekben. Nyomtatók és nyomtatórendszerek esetén a HP és az Epson termékeivel, valamint a Microsoft, a Kaspersky és az F-Secure gyakorlatilag teljes szoftverpalettájával állunk ügyfeleink rendelkezésére. Közbeszerzéses üzletágunk önálló szervezeti egységként működik, ezáltal még hatékonyabb és rugalmasabb kiszolgálást tudunk vevőink felé nyújtani.
 
A fenti portfólió kialakításáért és folyamatos fejlesztéséért tett erőfeszítéseink célja természetesen az, hogy a vevő biztos és állandó értéket kapjon, ha termékeinkből választ, vagy szolgáltatásainkat veszi igénybe, illetve a Rufusz Computert stabil és hosszú távú informatikai partnereként tartsa számon.